Porovnání průběhu zpracování daňové evidence v programu ÚČTO a MONEY - Frolíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce na téma '' Porovnání průběhu zpracování daňové evidence v programu ÚČTO a MONEY se zabývá podrobnou analýzou daňové evidence. Cílem teoretické části je popsat vedení daňové evidence se zaměřením na současnou právní úpravu a na analýzu daňových a nedaňových příjmů a výdajů. Praktická část zahrnuje zpracování daňové evidence ve vybrané firmě v účetních programech ÚČTO a MONEY. Hlavím smyslem této části je porovnat tyto dva programy a popsat jejich přednosti a nedostatky. Daňovou evidenci příjmů a výdajů upravuje §7b č. 586/1992 Sb. Zákona o daních z příjmů. Daňová evidence má zajistit podklady pro správné zjištění základu daně z příjmu. Hospodářský výsledek se v daňové evidenci zjistí jako rozdíl příjmů a výdajů.
Comparing process single entry bookkeeping in the programme ÚČTO and MONEY
Keywords: daňová evidence; základ daně; daňové přiznání; deník příjmů a výdajů; daňový výdaj; osoba samostatně výdělečně činná; Single entry bookkeeping; tax base; tax return; cash book; tax cost; natural person