Kinder- und Jugenderziehung in muslimischen bzw. gemischten Familien in Deutschland. Eine Studie zu ihrem Alltagsleben. - Mountasir Limberská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá výchovou dětí a mládeže v muslimských resp. smíšených rodinách v Německu a klade si za cíl vytvoření celkové představy o jejich každodenním životě. Jádro práce tvoří kapitoly teoretické a praktické. Teoretická část zprostředkuje základní informace o islámu a o výchově dětí v muslimských rodinách. Tato fakta se opírají o poznatky vycházející z Koránu a o výroky proroka Mohameda. Následující teoretické kapitoly obsahují pojednání o životě muslimských dětí ve škole a o funkci islámské komunity. Praktickou část tvoří vyhodnocení dotazníku, který byl vytvořený za účelem studie o každodenním životě těchto rodin. Na základě tohoto výzkumu budou vyvozeny obecné závěry.
Upbringing of Children and Juveniles in Islamic or mixed Families in Germany. A Research on their everyday Life.
Výchova dětí a mládeže v muslimských resp. smíšených rodinách v Německu. Studie o jejich každodenním životě.
Keywords: Islám; Korán; Islámská výchova; Výchova dětí a mládeže; Výchova dětí v Německu; Islámská náboženská menšina; Muslimská rodina; Smíšená rodina; Islam; Koran; Islamic upbringing; Upbringing of children and juveniles; Upbringing of children in Germany; Islamic religion minority; Islamic family; Mixed family