Možnosti dalšího vzdělávání žen na rodičovské dovolené v regionu České Budějovice - Vondrušková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá moţnostmi dalšího vzdělávání pro ţeny na rodičovské dovolené v regionu České Budějovice. Cílem práce je zodpovědět základní výzkumné otázky: Jaké převaţují důvody většiny ţen na rodičovské dovolené pro další vzdělávání? Je jedním z hlavních důvodů tendence lépe obstát na trhu práce po ukončení rodičovské dovolené? V teoretické části se tato práce zabývá definicí pojmů a klíčových slov jako je mateřská a rodičovská dovolená, vzdělávání, motivace, trh práce, hledání pracovního místa, Zákoník práce a dalších. Empirická část interpretuje výsledky výzkumu, který byl proveden za pouţití kvalitativní metody. Výzkumné šetření bylo zaměřeno na vyhledávání vzdělávacích aktivit a subjektů nabízející tyto aktivity pro ţeny na rodičovské dovolené. V závěru jsou shrnuta hlavní zjištění výzkumu.
Others education opportunities for women on maternity leave in the region of Czech Budejovice.