Hlučnost výrobních strojů ve vybraném podniku - Vojta, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá tématem měření hluku. V teoretické části jsou obsaženy poznatky získané studiem odborné literatury. Popisoval jsem zde akustiku, vznik zvuku a hluku, zdravotní a legislativní souvislosti hlukové zátěže a dále metody snižování hluku. V praktické části jsou uvedeny informace o firmě a jednotlivých strojních zařízeních, výsledky měření a jejich vyhodnocení podle platné legislativy. Navrhnul jsem zde vhodná opatření ke snížení hlukové zátěže pracovníků obsluhy.
Noise of production machines in selected company
Keywords: hluk; zvukoměr; sluchové ústrojí; decibel; noise; sound level meter; auditory system; decibel