Jak a čím motivovat středoškolské žáky k lepším studijním výsledkům - Gondeková, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je "Jak a čím motivovat středoškolské žáky k lepším studijním výsledkům". V teoretické časti je popsána motivace obecně, dále zdroje motivace, význam a pojetí pedagogické teorie, charakteristika učitelské profese a osobnost žáka střední školy. Praktická část prezentuje výsledky dotazníkového šetření realizované se žáky střední školy v Českých Budějovicích zjišťující jejich motivaci k učení.
How wherewith motivate secondary school students towards better academic achievements
Keywords: motivace; zdroje motivace; žák; učitel; pedagogická teorie; studijní výsledky; motivation; sources of motivation; student; teacher; pedagogical theory; academic achievements