Finanční analýza konkrétního podniku - Kafka, Marek (Jihočeská univerzita, 2018)
Úkolem bakalářské práce je vytvoření finanční analýzy konkrétního podniku. Finanční analýzu lze chápat jako soubor činností, jež mají za cíl zjistit a komplexně vyhodnotit finanční situaci firmy. Práce se zabývá podstatou a cíli finanční analýzy, důležitostí dat, vysvětlením důležitých pojmů, metod a ukazatelů finanční analýzy. Nejprve je blíže představena a popsána společnost Luwex, a. s. Na základě účetních výkazů a dalších zdrojů informací firmy jsou následně metody finanční analýzy přímo aplikovány na podnik. Výsledky provedené finanční analýzy jsou shrnuty a zhodnoceny. Následně jsou firmě navrhnuta doporučení či opatření pro další činnosti, jež mohou zlepšit jejich finanční situaci v budoucnu.
Financial analysis of a chosen company
Keywords: rozvaha; výkaz zisku a ztráty; vertikální analýza; horizontální analýza; poměrové ukazatele; balance sheet; profit and loss statement; vertical analysis; horizontal analysis; liquidity ratios; profitability ratio