Výuka tématu endokrinní soustava člověka na 2. stupni základní školy - Klokočková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření pěti autorských didaktických her k tématu endokrinní soustavy člověka pro žáky 2. stupně základní školy. Didaktické hry byly vytvořeny s cílem upevnit základní znalosti a osvojit si rozšiřující a doplňkové znalosti. Výuka prostřednictvím didaktických her a výuka konvenční proběhla na základní škole hlavního proudu, která se nachází ve Středočeském kraji, ve městě s počtem obyvatel 1 až 8 tisíc po domluvě s vedením školy a vyučujícím předmětu. Testování v kontrolní a experimentální skupině proběhlo pomocí pretestu, posttestu I. a posttestu II.
Teaching about Human Endocrine System at Elementary School
Keywords: didaktická hra; endokrinní soustava; pretest; posttest; přírodopis; didactic game; endocrine system; pretest; posttest; science