Analýza běžné mluvy ve vybraných západočeských lokalitách - Kvardová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je analýza běţné mluvy v obcích jihozápadočeské nářeční podskupiny. Autorka se zaměří na okruh západočeský, provede podrobný jazykový rozbor vybraných textů (přepsaných nahrávek staré generace), zhodnotí mluvenostní, případně nářeční jevy. Cílem bakalářské práce je posoudit míru zachovalosti nářečí a vliv obecné češtiny.
An Analysis of Common Spoken Language in Selected West Bohemian Localities
Keywords: analýza; běžná mluva; západočeská nářeční podskupina; analysis; common spoken language; southwest dialectal subgroup