Inteligentní dům s chytrou domácností - Kokeš, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vysvětlení pojmu "inteligentní dům", kompletní zpracování funkčnosti a vypracování vlastního návrhu. V bakalářské práci bude popsán veškerý vývoj a využití informačních, komunikačních a řídicích systémů a všech nových technologií týkajících se vybavení inteligentního domu (multimediální centra, ovládání na dálku pomocí mobilních telefonů, internetu, GSM). Dále bude zpracována problematika zabezpečení (alarm, kamery, čidla), chytrého osvětlení, efektivního vytápění a klimatizace, finanční úspora a úspora energie v rámci obnovitelných zdrojů. Také budou nastíněny veškeré výhody inteligentních domů a jejich využití v budoucnosti.
An intelligent house with smart households
Keywords: Inteligentní dům; chytrá domácnost; ovládání; úspora energie; zabezpečení; Intelligent house; smart home; control; energy saving; security