Laici - spolupracovníci salesiánských pastoračních aktivit - Oujeský, Dominik (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá tématem laiků, kteří se podílejí na pastoračních aktivitách salesiánů. Vztahem salesiánů s laiky se zabývala 24. generální kapitula. První část práce vymezuje pojmy Výchovně pastorační společenství, Salesiánský výchovně pastorační projekt a zabývá se rolí laika v nich. Dále pojednává o salesiánské rodině, salesiánském hnutí a představuje prvky důležité pro salesiánskou identitu. Součástí práce je i pohled církevních dokumentů a vybraných teologů na laiky. Druhá část práce se věnuje kvantitativnímu výzkumu, který ověřuje závěry 24. generální kapituly.
Laypersons Co-operators in Salesian´s Pastoral Activities
Keywords: laik; salesiáni; salesiánská pastorace; výchovně pastorační společenství.; layperson; salesians; salesian pastoration; educational pastoral community