Biologie jeřábu oskeruše (Sorbus domestica L.) - Boušová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o biologii jeřábu oskeruše ( Sorbus domestica L.). Cílem této práce bylo zkompletovat informace týkající se jeřábu oskeruše na základě literárních podkladů. Práce je rešerší odborné literatury, článků a informací o jeřábu oskeruši zaměřených především na jeho morfologii, biologii a rozšíření. První kapitola je věnována přehledu nomenklatury, dále je pozornost věnována morfologii druhu, jeho rozšíření v Evropě, rozšíření geografickému a výškovému a stanovištním podmínkám druhu. V bakalářské práci jsou dále zpracovány biotické a abiotické vlivy, působící na druh a vztahy s jinými organismy.
Biological flora of service tree (Sorbus domestica L.)
Keywords: jeřáb oskeruše; biologie; rozšíření; morfologie; service tree; biology; expansion; morphology