Tvorba elektronického kurzu fyziky - Bartko, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce se zabývá problematikou publikování matematických vztahů na WWW. Hlavním tématem je znakový jazyk MathML 2.0, který umožňuje začlenit matematické vztahy a texty na web. V úvodu se věnuje jeho historii a požadavkům matematického značení v obecné rovině. Dále popisuje jeho části a pravidla fungování a na závěr uvádí způsoby implementace. Praktickou částí práce je zpracování kurzu Teoretické mechaniky a vytvoření webových stránek.
Elaboration of physics electronics course
Keywords: MathML; matematický znakový jazyk; matematické vztahy; matematika na webu; základy MathML; prezentační značení MathML; významové značení MathML; rozhraní MathML; MathML; mathematical markup language; mathematical notation; mathematics on the world wide web; MathML fundamentals; MathML presentation markup; MathML content markup; the MathML interface