Úroveň znalostí zemědělské problematiky u žáků základních škol - Ziková, Sylvie (Jihočeská univerzita, 2021)
Literární přehled je zaměřen na vysvětlení pojmu gramotnost, definici mezinárodních výzkumů zaměřených na gramotnost, definici zemědělské gramotnosti, vývoji zemědělské gramotnosti převážně v USA a jak je tato gramotnost zapojena do výuky u nás v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání. Praktická část práce ověřuje zemědělskou gramotnost pomocí dotazníkového šetření u žáků 2. stupně základních škol.
Level of knowledge of agricultural problems in primary school pupils
Keywords: zemědělská gramotnost; základní vzdělávání; dotazníkové šetření; Agriculture literacy; primary education; questionnaire survey