Využití podmítacích strojů při minimálním zpracování půdy - Šimek, Roman (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je přispět ke zdokonalení, rozšíření a poznání o možnostech využití podmítacích strojů v moderních technologiích minimálního zpracování půdy. Za účelem porovnání diskových a radličkových podmítačů při minimálním zpracování půdy byl na vybraných stanovištích založen maloparcelkový pokus. V této práci byla zhodnocena hrudovitost půdy, rovnoměrnost hloubky zpracování půdy a zapravení posklizňových zbytků po zpracování půdy diskovým a radličkovým podmítačem. Využití hodnocených strojů bylo dle získaných výsledků doporučeno do zemědělské praxe.
Utilization of stubble cultivators with minimal soil treatment
Keywords: minimální zpracování půdy; diskový podmítač; radličkový podmítač; podmítka; hlubší kypření; kvalita zpracování půdy.; minimum cultivate; discharrow; skivestubbleplough; plowing; deeperlosening; thequalityoftillage.