Motivace a stimulace pracovního jednání - Petrová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit úroveň motivace a stimulace pracovního jednání v podniku na základě zpracované analýzy a navrhnout vhodná opatření na zlepšení v této oblasti. Pro zpracování diplomové práce jsem si vybrala společnost Hypoteční banka, a.s.. V první části této práce jsou shrnuty teoretické poznatky o motivaci a stimulaci pracovního jednání a dále je zde charakterizován podnik, jeho historie, velikost, počet pracovníků a finanční údaje o společnosti. Na základě dotazníkového šetření jsem provedla analýzu motivace a stimulace a provedla zhodnocení a návrhy na zlepšení. Dále byl proveden hloubkový nestrukturalizovaný rozhovor s pracovníkem Lidských zdrojů.
Motivation and stimulation of work performance
Keywords: motivace; pracovní motivace; stimulace; sociální výhody; pracovní stimuly; motivation; work motivation; stimulation; social benefits; work incentives