Jáhenství jako spojení manželství a pastorační práce - Fujdl, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá popisem pastorační práce jáhnů a zjišťováním vztahu mezi jáhenstvím a rodinou jak z pohledu jáhnů tak i jejich manželek. Teoretická část objasňuje pojmy jáhenství, manželství a pastorační práce jáhnů z pohledu vybraných autorů. Praktická část obsahuje výzkum vedený s devíti jáhny a jejich manželkami a také srovnání odpovědí obou skupin. Dále je provedeno srovnání výsledku výzkumu s teoretickou částí.
Deaconry as a Connection between Marriage and Pastoral Work
Keywords: manželství; jáhenství; pastorační práce; Deaconry; Marriage; Pastoral work of Deacons