Potenciál konceptu Smart Cities - Homola, Roman (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je orientována na zhodnocení konceptu Smart Cities ve městě Písek, zmapování zavádění tohoto konceptu, analýzy současné situace Smart Cities ve městě a zhodnocení výhod a nevýhod spojených s tímto projektem v Písku, na základě, kterých budou vypracovány návrhy pro rozvoj města Písku a dalšího rozvoje Smart Cities v ČR. Práce je rozdělena na literární přehled, který vysvětluje samotný koncept Smart Cities a vlastní zpracování, postavené na dotazníkovém šetření, rozhovorech s odborníky a rozboru koncepčních a strategických dokumentů.
The Potential of the Smart Cities Concept
Keywords: Smart City; mobilita; občané; integrované systémy; energetika; Smart City; Mobility; Citizens; Efficient systems; Energetics