Historie skautingu v Písku od počátku po současnost - Vojtíšková, Radka (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá historií skautského hnutí od počátku až po současnost ve městě Písek. Skládá se z deseti kapitol, jež jsou některé dál členěné. Zároveň je práce doplněna vzpomínkami píseckých skautských pamětníků. Na začátku práce je popsána ve dvou kapitolách stručně situace příchodu skautingu na svět, příchod skautingu z Anglie do Čech. Od třetí kapitoly se práce zabývá již konkrétně historií hnutí v Písku. Následující kapitoly jsou členěny podle období: 1919 příchod skautingu do Písku, od dvacátých let do prvního zákazu v roce 1940, skauting po 2. sv. válce až do komunistického převratu, období mezi komunistickým převratem a Pražským jarem, skauting v Písku mezi lety 1968 a 1970, období od roku 1970 až po Sametovou revoluci, od revoluce k miléniu a poslední kapitola je skautingv současné době, která obsahuje subjektivní pohled na skauting, jako možnost trávení volného času v Písku
The history of scouting in Písek from the commence to present
Keywords: Skauting; Junák; historie; Písek; Svojsík; Powell; Seton; Scouting; Junák; history; Písek; Svojsík; Powell; Seton