Sociální situace matek samoživitelek v době koronavirové krize - Kolafa, Pavla (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce pojednává o sociální situace matek samoživitelek v době koronavirové krize. V teoretické části vymezuji základní pojmy vztahující se k mému tématu, jsou jimi charateristika nemoci Covid - 19, matka samoživitelka, sociální situace matek samoživitelek a jejich situace v době koronavirové krize. V druhá část práce se věnuje výzkumu, nejprve metodologii a poté jsou prezentovány výsledky výzkumu, které jsou rozděleny do tří podkapitol - finanční situace, výchova, rodina a volný čas a vzdělávání. Výzkum je zakončen diskuzí, která shrnuje poznatky a porovnává je s dostupnou literaturou.
The social situation of single mothers during the coronavirus crisis
Keywords: matka samoživitelek; koronavirové krize; COVID - 19; onemocnění; krize; single mother; coronavirus crisis; COVID - 19; disease; crisis