Problematika šíření a metody regulace invazních plevelů v České republice a Ruské federaci. - Yatskevich, Sergey (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem bakalářské práce je problematika šíření a výskytu plevelů, které nejvíce ohroţuji naše prostředí. V bakalářské práci je popsána biologie, výskyt, šíření a současně regulace těchto plevelů a navrţeno několik pravděpodobných variant regulace v Ruské federaci u invazních plevelů Bolševník velkolepý (Heracleum mantegazzianum Sommer at Levier), bytel metlatý(Kochia scoparia(L.), Schrader), mračňák Theoprastův ( Abutilon Theophrasti Med.), křídlatka japonská (Reynoutria Japonka Houtt.),ambrozie peřenolistá (Ambrosia artemisiifolia L.), locika tatarská ( Lactuca tatarka L.) a další. Cílem práce je, zpracovaní problematiky šíření invazních plevelů v České republice a Ruské federaci, se zaměřením na zvláště nebezpečné druhy.
The issue of dissemination and regulation methods of invasive weeds in the Czech Republic and the Russian Federation.
Keywords: plevele; invazní druhy; metody regulace; weeds; invasion species and methods of regulation