Zahraniční obchod v účetnictví konkrétního podniku - Píchová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je koncipována jako komplexnější pohled obchodování na zahraničních trzích. Obsahuje oblasti specifik a postupů, se kterými se lze při obchodování v mezinárodních podmínkách setkat, a které jsou společnosti v této situaci nuceny řešit. Práce není orientována pouze na účetní postupy, i když ty tvoří poměrnou část především pak praktické části, ale zahrnuje i oblasti daňové a devizové politiky. V praktické části jsem se postupně zaměřila na jednotlivé činnosti, které daná firma řeší nejen v rámci účetnictví, ale také v oblasti devizové a daňové politiky nebo např. povinností ke státním orgánům.
International trade in accounting of a particular company
Keywords: zahraniční obchod; DPH; devizová politika; měnové kurzy; Intrastat; dokumentární akreditiv; international trade; VAT; exchange policy; foreign currency; Intrastat system; documentary credit