Analýza regionálního prodeje biopotravin v rámci specializovaných prodejen - Petroušková, Romana (Jihočeská univerzita, 2009)
Biopotraviny jsou v současné době u spotřebitelů stále oblíbenější. Důvodem tohoto zvyšujícího zájmu je vyšší povědomí o těchto potravinách a větší dostupnost jejich prodeje. Specializované prodejny ‚qzdravé výživy''se tak stávají významným místem prodeje biopotravin, předávání zkušeností a získávání nových informací.Hlavním cílem práce je analýza prodeje biopotravin v rámci specializovaných prodejen "zdravé výživy", zejména strategie prodeje biopotravin, sortimentní skladby, podmínek a kultury prodeje, s ohledem na vývoj za poslední dva roky. Výstupem analýzy je vymezení silných a slabých stránek prodeje a komparace poptávky specializovaných prodejen s nabídkou regionální produkce.
Analysis of Regional Forms Biofood Selling in Specialized Shops of Health Food
Keywords: Biopotraviny; prodej biopotravin; specializované prodejny; regionální aspekty; dotazníkové šetření; organic food; sale of organic food; specialized shops; regional aspects; questionnaire enquiry