Distribuční řetězec při prodeji obuvi - Štěrbová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá distribučním řetězcem při prodeji obuvi. Spolupráce byla navázána s celosvětově známou firmou Baťa, jejíž základy byly budovány v České Republice (ve Zlíně). Cílem práce bylo analyzovat činnost firmy Baťa, a to především z hlediska logistiky a logistických služeb. Podrobněji byly řešeny články: prodejna - konečný zákazník. V této části bylo provedeno dotazníkové šetření a následně navrženy možnosti zlepšení. Porovnat minulost se současností na třech zvolených znacích a osvětlit současnou situaci na trhu s obuví v ČR, bylo dalšími dílčími cíli. Poslední řešenou záležitostí byla predikce prodeje.
Distribution chain at the sale of shoes
Keywords: Distribuční řetězec; logistika a logistické služby; firma Baťa; predikce prodeje obuvi; obuvnický trh v ČR; Distribution chain; logistics and logistics services; Bata Shoe Company; forecast sales of shoes; the shoe market in the Czech Republic