Problematika interpunkce ve výuce českého jazyka na 2. stupni ZŠ - Dobrovolná, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou interpunkce ve výuce českého jazyka na 2. stupni základní školy. Teoretická část pojednává o obecných pravidlech užívání interpunkce ve větě jednoduché i v souvětí a její součástí je také porovnání výkladu interpunkce a typů cvičení v současných učebnicích pro 8. a 9. ročník základních škol. Výzkumná část ověřuje úroveň dosažených znalostí z oblasti interpunkce u žáků 8. a 9. ročníků.
The issue of punctuation in the teaching of the Czech language at the second grade of primary school
Keywords: pravopis; interpunkce; porovnání učebnic; pravidla užívání interpunkce; orthography; punctuation; comparison of textbooks; rules of punctuation