Způsoby energetického využívání fytomasy - Janák, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce v první části pojednává o obnovitelných a neobnovitelných zdrojích, využívání energetických zdrojů celosvětově i v České republice, o možnostech využití biomasy a fytomasy rostlin. Další část se zabývá pěstováním vybraných energetických rostlin, jimiž jsou víceletá tráva chrastice rákosovitá a jednoletý druh kukuřice setá. Praktická část bakalářské práce popisuje maloparcelkové pokusy s chrasticí rákosovitou a kukuřicí setou. Zaznamenány jsou výsledky z pokusů a jsou porovnány s odbornou literaturou.
Methods of energy utilization fytomass
Keywords: Biomasa; kukuřice; chrastice; pěstování; Biomass; corn; reed; growing