Probační programy pro mladistvé v Jihočeském kraji - Tomášková, Anděla (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá probačnímí programy pro mladistvé realizovanými v Jihočeském kraji. Teoretická část probační program charakterizuje. Popisuje jeho financování a akreditaci. Dále se první kapitola teoretické části zabývá základní informacemi o jednotlivých probačních programech pro mladistvé. Druhá kapitola je orientována na samotné účastníky probačních programů, kterými jsou mladiství. Třetí kapitola této práce je určena realizátorům probačních programů pro mladistvé a jimi jsou lektoři ve spolupráci s Probační a mediační službou ČR. Praktická část je zaměřená na stanovení a následné ověření hypotéz týkající se dostatečného či nedostatečného financování probačních programů pro mladistvé a míry zájmu mladistvých o účast na některém z probačních programů. Hypotézy jsou ověřeny na základě výsledků z výzkumu.
A Probation Programs for Teenagers in Southbohemian Region
Keywords: probační program; mladiství; kriminalita; lektor; výchovná opatření; probation program; teenagers; criminality; lecturer; educational precautions