Využití exkurzí do ZOO Ohrada v prvouce a přírodovědě. - Knížová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce popisuje možnosti využití exkurzí v zoologické zahradě Ohrada v prvouce a přírodovědě na 1. stupni základní školy a podává metodický návod na jejich organizaci, včetně možností aplikace získaných vědomostí v rámci mezipředmětových vztahů. Návrhy exkurzí jsou vypracovány v souladu se závaznými požadavky kurikulárních dokumentů RVP a zahrnují čtyři exkurze v konkrétní zoologické zahradě určené pro žáky 2., 3., a 4. ročníků.
The usage of Ohrada ZOO excursions in the Homeland study and Biology lessons
Keywords: exkurze; zoologická zahrada Ohrada; prvouka a přírodověda; dokumenty RVP; Ohrada ZOO; excursions; primary school lessons of the Homeland study and Biology; RVP document