Učivo o obojživelnících a plazech v prvouce a přírodovědě. - Lutrová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
V této diplomové práci je zpracován teoretický základ k tématu Obojživelníci a plazi, rozbor dvou řad učebnic pro prvouku a přírodovědu, návrhy námětů pro prvouku a přírodovědu s využitím mezipředmětových vztahů a zhodnocení realizace některých námětů v praxi.
Amphibians and reptiles in the curriculum of natural history.
Keywords: obojživelníci; plazi; rozbor učebnic; prvouka a přírodověda; návrhy námětů; amphibians; reptiles; analyses of textbooks; General science; proposals of themes