Rozvoj cestovního ruchu v mikroregionu Netolicko - Cepáková, Viola (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo analyzovat rozvoj mikroregionu Netolicko se zaměřením na oblast cestovního ruchu, provedení situační analýzy a navržení jeho nových možností. Terénní šetření se skládalo z ročního monitoringu tisku a řízených rozhovorů se starosty jednotlivých obcí. Z tohoto vyhodnocení byly navrženy dva produkty ''Základní balíček'' a ''Cyklistický balíček'' se zaměřením na poznávání přírodních, kulturních, historických památek a na cykloturistiku. Základní balíček se skládá z ubytovacích a stravovacích služeb. Cyklistický balíček obsahuje zapůjčení jízdního kola, službu průvodce a nabídku cyklotras.
Tourism development in microregion Netolicko
Keywords: cestovní ruch; mikroregion Netolicko; monitoring tisku; řízené rozhovory se starosty; základní balíček; cyklistický balíček; cyklotrasy; tourism; Netolicko micro region; press monitoring; controlled interviews with mayors; Basic Package; Cycling Package; cycling paths