Téma odcizení a nedorozumění v portrétech hrdinek Jean Rhysové - Bendová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Náplní diplomové práce bude seznámení se spisovatelkou Jean Rhysovou a s jejími pěti romány. Práce se zaměří zejména na charaktery hrdinek a na úlohu prostředí v utváření jejich osudů. Dozvíme se, že hlavní postavy pociťují samotu, trpí pocitem odcizení a neustále se snaží nalézt ztracenou identitu. Diplomová práce bude též hledat souvislosti mezi životem Jean Rhysové a jejími hrdinkami.
The Theme of Alienation and Misunderstanding in the Portraits of Jean Rhys's Heroines
Keywords: Jean Rhysová; odcizení; nedorozumění; karibská literatura; Jean Rhys; alienation; misunderstanding; Carribean literature