Preparing and running multinational collaborative projects - Šmidová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je zaměřena na specifika práce na projektu v mezinárodním či multikulturním týmu. Jejím cílem je zhodnocení zkušeností účastníků s prací v mezinárodním či multikulturním týmu a navržení postupu tvorby takového týmu. V teoretické části nastíníme existující formy kooperace, teorii interkulturní komunikace a základy přípravy a realizace projektu, včetně teorie managementu projektového týmu. Praktická část se pak skládá z vytvoření dotazníku pro výzkum, rozboru nasbíraných dat pomocí tohoto do-tazníku a navržení postupu tvorby pro mezinárodní tým. Čerpat budeme především z literárních zdrojů související s konkrétními kapitolami práce.
Preparing and running multinational collaborative projects
Keywords: kooperace; multikulturalita; projekt; tým; interkulturní komunikace; projektový management; kvalitativní výzkum; příprava projektu; realizace projektu; přeshraniční pro-jekt; mezinárodní projekt; tvorba týmu.; cooperation; multiculturalism; project; team; intercultural communication; project management; qualitative research; preparation of a project; implementation of a project; cross-border cooperation; international cooperation; creation of a team.