Leasing (porovnání účtování v IFRS a ČÚS) - Maková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2008)
Abstrakt Bakalářská práce na téma ''Leasing (porovnání účtování v IFRS a ČÚS)'' se zabývá problematikou rozdílů účtování finančního leasingu podle ČÚS a IFRS. V teoretické části je popsána charakteristika leasingu, jeho dělení a druhy. Důležitou součástí této části jsou také základní pojmy, se kterými se u leasingu setkáváme. Praktická část je zaměřena na účtování finančního leasingu u nájemce a pronajímatele dle ČÚS a dle IFRS na konkrétním příkladě. Oba způsoby jsou vzájemně porovnány a na základě jejich výhod a nevýhod je proveden závěr. V něm jsou uvedeny možnosti řešení dané problematiky.
Leasing (comparison of account in a IFRS and Czech accounting standard)
Keywords: Klíčová slova: finanční leasing; nájemce; pronajímatel; vstupní cena leasingu; odpisování; evidence a účtování předmětu leasingu; Keywords: financial leasing; leaseholder; leasehold provider; leasing price; depreciation; records and accounting of the object of leasing