Analýza zakázek v rámci finančního a vnitropodnikového účetnictví - Vrtílková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou zakázek v rámci finančního a vnitropodnikového účetnictví. V teoretické části jsou popsány jednotlivé oblasti finančního a vnitropodnikového účetnictví, které úzce souvisí s výrobní činností podniku. Patří sem smluvní vztahy, pohledávky, závazky z obchodních vztahů, vznik a dělení nákladů a výnosů. Dále jsou zde popsány funkce kalkulací, třídění nákladů a jejich sledování. V praktické části jsem provedla analýzu zakázky z pohledu rozvrhování výrobní a správní režie. Popsala a zhodnotila způsob evidence stavebních zakázek ve vnitropodnikovém účetnictví a zaměřila se na specifické účetní případy. Dále jsem provedla analýzu pohledávek a závazků z obchodních vztahů.
Analysis of orders in terms of financial accountancy and in-house accountancy
Keywords: Analýza; finanční účetnictví; vnitropodnikové účetnictví; výrobní a správní režie.; Analysis; financial accountancy; in-house accountancy; production and administrative expenses.