Vývoj mobilního měřiče rychlosti proudění - Ditrich, Vít (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce popisuje známé metody a principy měření průtoku a rychlosti proudění tekutin. Dále obsahuje popis vývoje mobilního měřiče proudění včetně realizace a technického popisu zařízení. Popisuje také výhody a nevýhody vyvíjeného měřiče proudění. Část práce se věnuje kalibraci zařízení a popisu možností využití měřiče proudění v praxi.
Development of mobile flowmeter
Keywords: flowmeter; proudění; průtok; rychlost; přístrojový zesilovač; teploměr; průtokoměr; měřič; vývoj; flow; flowmeter; velocity; instrumentation amplifier; thermometer; meter; development