Vliv typu hospodaření na emise skleníkových plynů z travních porostů - Hajšmanová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce představuje grantovou žádost na projekt zabývající se vlivem typu hospodaření a hnojení na emise skleníkových plynů (CO2, CH4, N2O) z travních porostů. Projekt hodnotí denní variabilitu toků sledovaných plynů a změny v sezóně na pastvinách a strojově kosených a mulčovaných loukách ekologické farmy Borová u Českých Budějovic a dále se zabývá vlivem přidaného dusíkatého hnojiva (NH4+, NO3-, organické hnojivo) na procesy vedoucí k emisím CO2, N2O a CH4.
The effect of management type on greenhouse gas emissions from grasslands
Keywords: skleníkové plyny; emise; trvalé travní porosty; greenhouse gases; emissions; grasslands