Opatření realizovaná ve vybraném podniku k překonání hospodářské krize - Havlíčková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je zhodnotit ekonomickou situaci vybraného podniku v období světové finanční krize. V práci jsou objasněny pojmy spojené s krizí, příčiny a následky současné krize a obvyklé reakce společností na nastalou situaci. Práce je zaměřena zejména na opatření, která byla realizována společností k překonání krize. Pro posouzení konkrétních opatření je nutné hodnotit výkonnost daného podniku. Hlavní metodou měření výkonnosti je finanční analýza a analýza vývoje zisku a cash flow. Dále je zde poukázáno na vývoj absolutních a relativních ukazatelů a na jejich změnu po zasažení podniku krizí.
Measures implemented in the selected company to overcome the financial crisis
Keywords: světová a finanční krize; opatření; hodnocení výkonnosti; global and financial crisis; measures; performance evaluation