Spokojenost se službami jako faktor rozvoje cestovního ruchu v oblasti Třeboňsko - Lišková, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Zvoleným tématem bakalářské práce je spokojenost se službami jako faktor rozvoje cestovního ruchu v oblasti Třeboňsko. Hlavním důvodem výběru tématu je záliba k cestování a možnost analýzy daného prostředí. Nejprve jsou v práci vymezeny základní pojmy a faktory, které působí na cestovní ruch. Dále je v práci využit nejen kvalitativní výzkum, tak dále v praktické části kvantitativní výzkum. Kvalitativní výzkum byl prováděn za účelem porovnání stávající situace s předchozími lety za pomoci řízených rozhovorů se starosty jednotlivých vybraných obcí. Kvantitativní výzkum využil dotazníkového šetření, na základě kterého byly následně stanoveny a vyhodnoceny čtyři stanovené hypotézy. Oba tyto výzkumy následně vedly k naplánování nového potenciálního produktu, neboť na základě získaných dat lze vyčíst, jaké má destinace nedostatky a co by bylo potřeba k odstranění těchto nedostatků provést, aby došlo k vylepšení stávající situace v tomto místě. Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení spokojenosti návštěvníků se službami v oblasti Třeboňsko a následné vymezení návrhu opatření, které vedou ke zvýšení spokojenosti účastníků cestovního ruchu v této oblasti.
Visitors' Satisfaction in the Třeboňsko Tourist Area
Keywords: Třeboňsko; cestovní ruch; spokojenost; služby; hodnocení; udržitelnost; Trebonsko; tourism; satisfaction; services; assessment; sustainability