Možnosti sociálně-ekonomického rozvoje regionu pověřeného obecního úřadu Kamenice nad Lipou - Nováková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je poukázat na sociální a ekonomický rozvoj regionu Kamenice nad Lipou. Na tuto problematiku je nahlíženo z mnoha směrů. Především klade důraz na vývoj obyvatelstva a sídelní struktury. V druhé části práce je hodnocena sociální a technická infrastruktura zkoumaného území. Dalším klíčovým bodem je pohled na region z hlediska situace na trhu práce, počty ekonomických subjektů a jejich odvětvová klasifikace. V závěru je snaha o návrh rozvojových oblastí a strategii vývoje regionu.
Possibilities of social-economic development of region of Kamenice nad Lipou
Keywords: sociální rozvoj; ekonomický rozvoj; vývoj obyvatelstvo; region Kamenice nad Lipou; Social development; Economic development; Population development; Region of Kamenice nad Lipou