Vyhodnocení chování psů a jejich majitelů ve vybraných částech města České Budějovice - Böhmová, Václava (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo zjistit kvalifikovanost majitelů k přístupu ke psovi ve vybraných částech města České Budějovice - v Nemanicích a okolí a ve Stromovce. Dotazník vrátilo 57 majitelů psů, 31 majitelů z Nemanic a 26 majitelů ze Stromovky. Otázky se týkaly původu psa, učení základních povelů, výchovy a reakcí majitelů na situace způsobené psem. Výsledky ukazují, že majitelé ze Stromovky jsou kvalifikovanější než majitelé z Nemanic. Také reakce majitelů na běžné situace se psem byly častěji správné u majitelů ze Stromovky než z Nemanic.
Evaluation of behaviour of dogs and their owners in selected parts of the city of České Budějovice
Keywords: pes; majitel psa; výchova psa; dog; dog owner; dog training