Valenční syntax ve výukové praxi - Jahodová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce bude představit základní principy valenční syntaxe v akademických příručkách a zmapovat, do jaké míry se tyto přístupy promítají do učebnic ČJ pro 2. stupeň ZŠ. Snahou této práce bude porovnat nejen obsahovou náplň tohoto učiva, ale zejména metodologickou vhodnost a nápaditost přístupů různých učebnicových řad, případně též navrhnout vlastní přístupy k výuce této problematiky na 2. stupni ZŠ.
Valency syntax in teaching practice
Keywords: valence; gramatický větný vzorec; podmět; přísudek; předmět; učebnice ČJ pro 2. stupeň ZŠ; valence; grammatical sentence formula; subject; predicate; object; Czech language textbooks for the lower-secondary school level