Zapojení podniků v ČR do evropského podnikání v rámci bioekonomiky - Sagapova, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Disertační práce se zabývá mapováním potenciálu pro zapojení podniků v ČR do evropské bioekonomiky, resp. do sektoru bioplastikářství, který je v současné době dynamicky se rozvíjejícím se průmysl. Důraz je kladen na faktory a souvislosti, které ovlivňují možnost vstupu do tohoto odvětví, které plynou z vnitřních i vnějších podmínek firem. Výzkum se opírá o kombinaci metod a poskytuje kvantitativní i kvalitativní přístup. Mezi použité mety patří literární rešerše, scientometrická analýza, neuronové sítě, korelační analýza, analýza situace na trhu, mapování, případové studie a dotazníkové šetření. Jejich prostřednictvím práce podává komplexní obraz a širší souvislosti současné situace bioplastikářství.
Involvement of companies in the Czech Republic in European business within the bioeconomy
Keywords: bioekonomika; cirkulární ekonomika; bioplast; plast; plastikářství; podniky; podnikání; bioeconomy; circular economy; bioplastics; plastics; plastic industry; enterprises; entrepreneurship