Využití CNC obráběcí stavebnice ve výuce - Mojžíšová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se v první části zabývá obecnými pojmy o CNC stojích, vysvětlením jejich funkcí a základním rozdělením. Naleznete zde kapitolu o G - kódu, podle kterého CNC zařízení vykonává svou práci. Dále je vysvětleno jak pracovat se softwarem LiteFire, grblControl a popsáno jak funguje textový editor Inkscape. V druhé části je vypracováno pět jednotlivých úloh, které se zaměřují na bližší seznámení s CNC strojem. Tyto úlohy jsou určeny pro žáky druhého stupně základní školy. Na konci této práce je vypracováno všech pět úloh, krok za krokem.
The usage of CNC tooling kit in elementary education
Keywords: CNC zařízení; G - kód; Inkscape; LiteFire; grblControl; CNC machine; G - code; Inkscape; LiteFire; grblControl