Geografické aspekty průmyslové výroby v Jihočeském kraji - Trojáčková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá geografickými aspekty průmyslové výroby v Jihočeském kraji. Práce je zaměřená na historický vývoj průmyslu s vyústěním podoby do současnosti. Na danou problematiku je pohlíženo v širších souvislostech. První kapitola je zaměřena na historické lokalizační faktory. V následujících kapitolách je věnována pozornost vývoji průmyslu od počátku vzniku a rozvoje do současnosti (s výsledkem odrazu zaměstnanosti v průmyslu a množstvím podniků). Práce je doplněna o výstupy zpracovaných dat v podobě tabulek, grafů a mapek.
Geographical aspects of industrial production in the South Region
Keywords: lokalizační faktory; míra a ukazatel lokalizace; analýza průmyslu - Jihočeský kraj; průmyslové podniky 2006