Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Smolíková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo zjisit, jak jsou spotřebitelé informovaní v oblasti ochrany spotřebitele, zda znají svoje práva a organizace zabývající se touto problematikou. Nejprve byly zvoleny čtyři pracovní hypotézy. Na základě průzkumu v dotazníkovém šetření byly poté hypotézy potvrzeny nebo vyvráceny. Následně bylo navrhnuto opatření ke zlepšení situace - prezentace společnosti zabývající se ochranou spotřebitele na odborném veletrhu. Byl zvolen veletrh Holiday Wolrd v Praze, jelikož se jedná o největší veletrh cestovního ruchu.
Chosen problems of consumer protection
Keywords: spotřebitel; ochrana spotřebitele; organizace zabývající se ochranou spotřebitele; cestovní ruch; veletrh.; consumer; consumer protection; organizations dealing with consumers protection; tourism; fair.