Riziko přenosu viru HIV u záchranné služby - Albrechtová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2012)
HIV a onemocnění AIDS je velkou hrozbou pro obyvatele celého světa, natož pro zdravotnické záchranáře a zdravotnické pracovníky, kteří se denně potýkají s krví a s rizikovými situacemi vyžadujícími co nejrychlejší řešení pro záchranu lidského života. Jejich prací je co nejrychleji a nejbezpečněji ošetřit pacienta a neohrozit sebe ani okolí. Cílem mé práce je zjistit povědomí o této nemoci. Zda jsou zdravotní pracovníci na záchranných službách dostatečně chráněni před touto zatím nevyléčitelnou nemocí. Prostřednictvím dotazníků jsem chtěla zjistit úroveň znalostí a prevenci před nakažením.
The risk of transfer HIV in ambulance services
Keywords: HIV; AIDS; zdravotnický záchranář; přístup; ochranné jednorázové pomůcky.; HIV; AIDS; paramedic; approach; disposable protective equipment.