Vanity Fair in Word and Film: A Comparative and Contrastive Study - Benešová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Student má za úkol provést analýzu zmíněného románu, hlavních postav, dialogů a děje. Poté student porovná román s jeho filmovou adaptací a vyzdvihne hlavní rozdíly a změny které nastaly ve vztahu k moderní době a žánru a do jaké míry je Thackerayho verze alternována. Student také zohlední historické pozadí, ve kterém román vznikl
Vanity Fair in Word and Film: A Comparative and Contrastive Study
Keywords: Thackeray; Jarmark marnosti; analýza; Thackeray; Vanity Fair; Analysis