Typologie a sémiotika ženských postav v díle Ladislava Klímy - Adamcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se soustředí na dílo Ladislava Klímy, a to především na jeho ženské postavy. Teoretická část práce se věnuje sémiotice a sémiotickým teoriím několika odborníků. Praktická část je věnována nejdříve tématu postavení ženy ve společnosti v historii a v době vzniku díla Ladislava Klímy. Dále se v praktické části objevuje kapitola o ženách v Klímově životě. Následují kapitoly, které se zabývají konkrétními ženskými postavami Klímových knih a jejich srovnáním s podobnými postavami, které se vyskytovaly v dobové literatuře a filmu.
Typology and semiotics of female characters in the work of Ladislav Klíma
Keywords: Ladislav Klíma; ženské postavy; sémiotika; interpretace; česká literatura; femme fatale; femme fragile; Ladislav Klíma; female characters; semiotics; interpretation; Czech literature; femme fatale; femme fragile