KONCEPCE SVĚDOMÍ V DÍLE JOSEPHA RATZINGERA - Vašáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou svědomí obecně a teologicky. Charakterizuje pojem svědomí z různých hledisek. Popisuje fenomén svědomí od názoru sv. Augustina, sv. Tomáše Akvinského a z nich vycházející pojetí Josepha Ratzingera.
The Conscience Conception in Josef Ratzinger
Keywords: Joseph Ratzinger; svědomí; vina; odpuštění; církev; křesťanství; teologie.; Joseph Ratzinger; conscience; blame; forgiveness; Church; Christianity; theology.