Role matky a otce ve výchově dětí - Kuthanová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá rodičovskými rolemi a jejich vlivu na výchovu. Teoretická část se zabývá rodičovskou výchovou dětí a rolemi v rodině. Praktická část této práce zahrnuje 3 hypotézy, které se vztahují k postojům dítěte k rodičům. Sociální výzkum je uskutečněn mezi mladými lidmi, kteří žijí v úplné rodině.
Mother´s and father´s role in upbringing of children
Keywords: funkce rodiny; formy rodiny; rodinné vztahy; výchova; styly v rodině; rodičovské postoje; odlišnosti mužů a žen a jejich role; rodinná atmosféra; sdílení úkolů a rolí; family function; family forms; family relations; upbringing; upbringing style in family; parents positions; diversity man and woman and their role; family atmosphere; pooling imposition and role