Rozbor zvoleného kartografického díla - Králová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce na téma Rozbor zvoleného kartografického díla se zabývá analýzou státního mapového díla, tedy katastrální mapy. Práce představuje minulost a historický vývoj tohoto díla až do současnosti, dále jak se v současné době vyhotovuje, jeho zařazení, popis, formy a využití, jakou funkci plní a přístupnost k údajům, které z něho můžeme zjistit. Hlavní část práce je věnována popisu obsahu samotné katastrální mapy z hlediska geodetických a kartografických základů.
Analysis of selected cartographic work
Keywords: katastrální mapa; měřítko; katastr nemovitostí; Cassini-Soldnerovo zobrazení; stabilní katastr; mapování; cadastral map; scale; cadastre of real estates; Cassini-Soldner projection; stable cadastre; mapping